Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vasan på Cykel


Recommended Posts

Tänkte kunde va kul o cykla banan i Augusti, men blir närmast chockad över priset.

Vad får man för nästan 1000 spänn. Jo man preppar väl spåret med MTBn inför vintern, smart faktiskt. För int har de tänkt att köra ut konstgräs i Moraparken ? Det kan inte kosta i närheten av Vasaloppet att arrangera ? Tror jag hoppar över i ren protest.

Link to comment
Share on other sites

Ingen tvekan om att inspirationen kommer från västra grannland och Birkebeinerrittet som startade många år efter skidtävlingen Birkebeinerrennet.

 

Priser: (i NOK)

Startkontingent: Kr. 750,-

Engangslisens: Kr. 200,-

Madrassovernatting på Rena inkl frokost: Kr. 295,-

 

Maxtaket 17 000 anmälda uppnått på 66 sekunder mitt i natten, dessutom är Fredagsbirken (ungefär som ÖS) fulltecknat med 5 000 anmälda.

Link to comment
Share on other sites

Lät skoj. Vad behöver man för slags cykel och hur bra/dyr bör den vara för att man ska få en någorlunda angenäm resa till Mora?

Är också liten sugen, kan vara kul att se VL-kontrollerna och de vackra landskapet även på sommaren.

Nu är vi egentligen en bit utanför skidforum och uppgifterna om banan är lite knapphändiga men vi får anta att banan är relativt tekniskt lätt. Skulle säga att du behöver en MTB som har ett nypris på helst minst ca 8 000 men att du väldigt gärna kan köpa en begagnad som kostar mindre men kostat mer. Kan du hyra eller låna minst en motsvarande cykel på minst 2 månader innan och under loppet är det inte heller fel. Din absolut viktigaste utrustning är dock vältränade cykelben, det är då turen blir angenäm:-)

Link to comment
Share on other sites

Lät skoj. Vad behöver man för slags cykel och hur bra/dyr bör den vara för att man ska få en någorlunda angenäm resa till Mora?

Är också liten sugen' date=' kan vara kul att se VL-kontrollerna och de vackra landskapet även på sommaren.

Nu är vi egentligen en bit utanför skidforum och uppgifterna om banan är lite knapphändiga men vi får anta att banan är relativt tekniskt lätt. Skulle säga att du behöver en MTB som har ett nypris på helst minst ca 8 000 men att du väldigt gärna kan köpa en begagnad som kostar mindre men kostat mer. Kan du hyra eller låna minst en motsvarande cykel på minst 2 månader innan och under loppet är det inte heller fel. Din absolut viktigaste utrustning är dock vältränade cykelben, det är då turen blir angenäm:-)[/quote']

Glöm inte att cykla mycket innan...9 mil på sadeln kommer att i kännas i "arslet"...;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...