esja Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 En normal glykogeninlagring tar mellan 8 och 24h beroende på hur många gram KH som äts och tidpunkt. Tidpunkten är eg helt avgörande för hur snabbt det går. En längre aktivitet bränner oftast mer glukos, även om det inte alltid sker, och kräver då lite längre tid. Grejen med ett så pass långt lopp är att de flesta ligger på en hög procentuell fettförbränning. Du tillhör nog definitivt dem beroende av den gedigna träningsbakgrunden.Skulle inte tro att du är fulladdad dagen efter men eg behöver det inte vara så illa. Hur gick det i uppförslutet? gick du på lika hårt där? Det är mest i såna skeden där man går på som glykogenet ryker. Speciellt då man går över sitt syreupptagsmax (VO2max), mao drar på sig laktat, minskar fettoxidationen kraftigt. Uppfattade det som du var försiktig med detta.Hur mkt energi fick du i dig under loppet? Hur många energikakor blev det? Om de är kolhydratbaserade sparas glykogen då kroppen helst tar energin utifrån. MC Hammer: Instämmer, dessutom ger träningen att de muskler som används får mer glykogen än inaktiva grannar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallep Posted May 10, 2009 Author Report Share Posted May 10, 2009 ............ Tack esja och deas för intressanta expertsynpunkter, och tack också kallep (visst brukar även du ibland träna med Rotebrograbbarna ?)Jag var med ett par gånger i vintras och körde stakintervaller på Sjön Ravalen. Det gav verkligen mersmak. Har tyvärr varit skadad ett tag utan att kunna träna, men börjar nu komma igång så smått med rullskidåkningen igen. Siktar på att försöka ta mig runt Vålarullen om två veckor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.