Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Sydligaste spåren 27-29 Nov


Pole position

Recommended Posts

Mailades med Orsa/Grönklitt idag och de har inget spår öppet nu. Åker dit nästa helg så det är bara att hålla tummarna för att det blir kallare snart. Enligt norska väderlekstjänsten (yr.no) så ska det bli kallare nästa vecka men tillförlitligheten på en prognos en vecka framåt är nog inte så god.
Link to comment
Share on other sites

Sjusjöen, har hyfsat med snö nu och mkt mer är på gång. dock just nu lite mindre än Bruks verkar det som. Annars minst lika mkt spår. 60 mil från Stockholm och 47 mil från Gbg.

Er du sikker? Jeg leste på et norskt forum før ett par dagar sen at snøn på sjusøen er borta. Møjligt att det har kommet tilbaka dock.

Link to comment
Share on other sites

I skrivandes stund gäller alltså Brux i Sverige och Sjusjoen i Norge som sydligaste orterna med spår om man vill få kvalite till helgen.

Någon som vet hur Idres slinga ser ut ? Är det en rundslinga på 2km ?

idre har tydligen nå skidskyttearrengemang i helgen så det verkar vara svårt att åka längd där enligt idrefjall.se

Link to comment
Share on other sites

Östersund har bra spår på skidstadion. Var där för en dryg vecka sedan, då hade de lagt ut minst 60-70 cm konstsnö sparad från förra året, dels på 2,6 km spåret och dessutom större delen av 5 km tävlingsspåret (dessutom hade de en rejäl hög kvar av gamla snön. Dock ingen snö alls i terrängen men då när det var kallt var spåren riktigt bra och de tillverkar ny snö, gott om snökanoner så fort det blir kallt. Spåren är riktigt tuffa, tävlingsspåret på 5 km är inget för stakträning inför vasan men riktigt bra för puls och teknik om man är hyfsat duktig åkare (för en led 2-3 åkare som mig är de dock i tuffaste laget). Förmodligen har de lagt ut lite mer nu till VC i skidskytte, dock kommer nog det mesta vara avstängt den 2-6 dec (VC) då jag ska upp dit igen så då får man väl satsa på fjällen i närheten som verkar ha ok/bra spår t e x Storhogna eller Gräftåvallen. Östersund är ju dessutom en trevlig stad och har man tur stöter man på många duktiga skidåkare/skidskyttar att inspireras av eftersom större delen av Sverigeeliten har sin bas där.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...